Opsætning af Google Search Console

SÅDAN OPSÆTTER DU SEARCH CONSOLE PÅ EGEN HÅND

Følgende guide forklarer kort, hvordan I nemt kobler jeres hjemmeside sammen med Google Search Console. På denne måde kan I få indsigt i vigtige brugerdata og teknisk information fra Google omkring jeres side, som I kan bruge til at optimere de ting, der trænger til et løft.

Har I spørgsmål til guiden, så tøv ikke med at skrive, eller ringe til os på tlf: 33 607 608

GÅ TIL STARTSIDEN FOR SEARCH CONSOLE

For at komme i gang skal I gå til siden: https://search.google.com/search-console/welcome

I bliver nu ført til startsiden på Google Search Console.

LOG IND MED DIN GMAIL

For at kunne oprette og linke Google Search Console, så kræver det, at I som virksomhed har en mail, der er koblet til Google. Det kan være en almindelig @gmail.dk eller det kan være jeres egen @virksomhed.dk som I har koblet på Google.

I skal i hvertfald logge ind med den mail, I også evt. har brugt til Google Analytics og andre steder. Dette gør arbejdet nemmere for jer selv, og medfører at I kan bekræfte, at det er samme ejer.

TILFØJ EJENDOM (HJEMMESIDE)

Klik nu på menuen oppe i venstre hjerne og et søgefelt kommer frem, tryk i denne og så får du muligheden for at trykke + Tilføj ejendom.

KOPIÉR OG INDSÆT HJEMMESIDENS URL (HTTPS://WWW.HJEMMESIDE.DK)

Kopier adresselinjen fra jeres hjemmeside og indsæt den i feltet, der fremkommer.

Faktisk bør I tilføje siden både med og uden “s” i “http(s)”, for at få alle variationerne af jeres hjemmeside med. (Gøres over to omgange)

BEKRÆFT EJENDOM

Search Console beder jer nu om at bekræfte, at I er ejeren af ejendommen.

Her kan I vælge flere muligheder for at bekræfte denne. Det nemmeste er at gå til fanen “Alternative metoder”, og vælge “Google Analytics”. Dette kræver naturligvis, at I har opsat Google Analytics på siden (bestemt anbefalet), og at den bruger I logger ind med der, ligeledes er den, der er anvendt her i Search Console (også anbefalet tidligere).

Herved undersøger Google, om den Analytics-sporingskode Google kan finde på siden er sat op på en konto, hvor den mail herpå er ens med den, der er anvendt her. Det bekræfter, at vedkommende har adgang på højt niveau, og denne ville ikke kunne være opnået på ukorrekt vis.

EJENDOM BEKRÆFTET OG TILMELDT

Tillykke! Nu er jeres side oprettet hos Google, og I kan nu få værdifuld indsigt i, hvordan Google undersøger jeres side, så I kan forbedre den og komme til tops i Googles søgeresultater.

Siden vil nu figurere i oversigten på startsiden, hvorfra man kan klikke sig ind på den.

INVITÉR ANDRE (F.EKS. OS!)

Tilføj andre adgang ved at klikke på nedenstående knapper:

  1. Gå ind på ejendommen, I ønsker at give adgang til
  2. Klik indstillinger i menuen til venstre
  3. Vælg punktet “Brugere og ejendomsejere”, som illustreret her
  4. Hvis du skal tilføje os, så inviter service@holder100.dk